• 20130905_193427
  • 20150529_164837
  • 20160709_124632
  • 20180603_1333171

Hotell Öregrund

Söker du efter ett hemtrevligt hotell i hjärtat av Öregrund? Välkommen till Pensionat Ankargården! Här finns en plats där tradition möter bekvämlighet och gästfrihet. Hos oss på Ankargården får du en avkopplande och minnesvärd vistelse i den vackra kuststaden Öregrund.
Romantisk weekend, en semester med vännerna eller konferens och jobbresa? Pensionat Ankargården står öppet för dig. I våra nyrenoverade rum med havet som granne kommer du att sova gott.
Välkommen!

Varmt välkommen!

Pensionat Ankargården – service

I hjärtat av Öregrund i Uppsala län, bara ett stenkast från hamnen, hittar du vårt hotell. Här kan du njuta av utsikten över det glittrande havet och andas frisk havsluft. För att du ska trivas erbjuder vi service och faciliteter som gör din vistelse bekväm.

In- och utcheckning

Incheckning sker mellan 15:00 och 17:00 på ankomstdagen. Om du planerar att komma senare än klockan 17:00 kan du höra av dig i förväg så löser vi det.
Utcheckning sker senast klockan 11:00 på avresedagen.
Gratis WiFi på hela hotellet

Behöver du jobba under din vistelse? Inga problem, du har alltid tillgång till gratis WiFi på vårt hotell.

Frukost ingår i priset

När du bokar rum på Pensionat Ankargården ingår alltid frukost i priset.
Rökfritt hotell
Hela vårt hotell är rökfritt, det innebär alla våra rum och samtliga gemensamma utrymmen.
Fri parkering
Om du kommer med bil finns det gratis gatuparkering kring hotellet.

Våra olika rum

Redan på 1800-talet uppfördes byggnaden som idag är Pensionat Ankargården. Förr var det en del av stadens stadshotell. De senaste åren har vi ägnat oss åt att renovera flera av rummen och byggt till moderna badrum. Men oroa dig inte, den genuina känslan finns kvar. Här kan du läsa mer om våra olika rumstyper.

Upptäck Öregrund

Öregrund är fantastiskt året om. Här finns havet runt knuten och naturen nära inpå. Visste du till exempel att Öregrund är en av Sveriges bäst bevarade trästäder? Det är också den enda staden på Sveriges ostkust där du kan se solen gå ner i havet. Här finns mycket att både se och göra.

Aktiviteter i Öregrund
Det finns många sätt att upptäcka Öregrund. Till exempel kan du hyra cykel och rullande ta dig fram genom staden. Eller varför inte ta dig ut på en fisketur? Här är några av de aktiviteter du kan boka:

Paddla kajak eller SUP
Du kan hyra kajak eller SUP och upptäcka Öregrund från vattnet – ett utmärkt sätt att se staden från ett annat håll.

Fiska
Vi hjälper dig gärna att boka en fisketur. Här går att fiska både gädda och abborre och våra fiskevatten är fantastiskt fina.
Tennis eller padel
För den aktive finns det bra motionsmöjligheter – vad sägs om tennis eller padel?

Golf
Gillar du att golfa? Bara sju kilometer från vårt hotell i Öregrund finns en golfbana. Vi hjälper dig gärna att komma i kontakt.
Vår personal hjälper gärna till att boka aktiviteter eller att ta kontakt med uthyrare.

Hotell, Forsmark – Pensionat Ankargårdens olika rum

Byggnaden som idag är Pensionat Ankargården uppfördes redan på 1800-talet. Den var förr en del av stadens stadshotell. Vi har ägnat de senaste åren åt att renovera flera av rummen och byggt till fräscha, moderna badrum. Självklart har vi bevarat den genuina känslan. Läs mer om våra olika rumstyper:

Svit

 I bröllopssviten har vi gått varsamt tillväga. Både det gamla golvet och innertaket finns bevarat, likväl som vackra gamla takbjälkar. Här finns ett sovrum och ett vardagsrum med badkar och dusch i rummet. WC är separat.
​​​​​​​
Boka en romantisk weekend eller fira själva bröllopsnatten här hos oss.

Trippelrum

En stor dubbelsäng och en enkelsäng gör vårt trippelrum till ett bra boende för den lilla familjen eller för kompisarna. På väggen sitter vackra Sandbergstapeter och för lata stunder finns en sittyta med soffa. Eget badrum/wc finns på rummet.​​​​​​​

Dubbelrum med delat badrum

Vackra Sandbergstapeter och skärgårdsstil som gör att du känner av att du befinner dig i norra Roslagen även när du är inomhus. Vissa dubbelrum har dubbelsäng medan andra har enkelsängar. Rummen har utsikt över antingen skärgården eller trädgården. Badrum/WC delas med andra gäster, varför detta rum är något billigare för 1 natt än rum med eget badrum.

Dubbelrum superior

Detta är våra mest nyrenoverade rum som håller hög standard. Eget badrum/WC som är alldeles nybyggt. Inredningen går i marint tema och om vädret sviker kan ni njuta av en spännande film på TV:n.

Familjerum

I familjerummet får ni plats 4 personer. Här finns en dubbelsäng och två enkelsängar. Ni delar badrum/WC med andra gäster. Perfekt boende för familjen eller kompisgänget.

​​​​​​​Hotell Öregrund. Vanliga frågor och svar!


Vilken tid är incheckning och utcheckning?

Incheckning sker mellan klockan 15:00 och 17:00.
Om du eller ditt sällskap skulle anlända efter 17:00 kan ni höra av er till oss så löser vi det.
Utcheckning sker klockan 11:00 på avresedagen.

Finns parkering i anslutning till ert hotell i Öregrund?

Ja, det finns gratis gatuparkering kring vårt hotell.

Får man ta med hund på hotellet?

Ja, så länge du har en hund som inte fäller extremt är den välkommen till oss. Det kostar 150 kronor extra per natt. Hunden får inte vara i sängar eller andra möbler och får inte lämnas ensam på rummet.

Vad gäller vid avbokning?

Du kan avboka utan avgift 7 dagar innan ankomst. Om du har gjort en gruppbokning behöver du avboka tidigare, detta anges när du bokar vistelsen.
Du gör all eventuell avbokning via e-post.

Var ligger Öregrund?

Öregrund är en skärgårdsnära tätort som ligger i norra Roslagen, i Östhammar kommun i Uppsala län. Nyfiken på hur du tar dig till Öregrund? Uppsala ligger ungefär en timme bort med bil, du kan även ta en buss som tar ungefär en och en halv timme. Om du kommer med flyg tar det ungefär en och en halv timme med bil från Arlanda.

​​​​​​​